Thursday, September 30, 2010

...update...

tiada ape yg dapat aku mengatakan skrg... aku terlalu rindukan family aku... walaupon jauh d mata, tp sentiasa dekat d hati... aku tahu, atuk dan nenek aku dh x ada masa lagi... semenjak akhir2 nie mereka asyik sakit2 sajer... berat hati aku nk meninggalkan mereka semasa aku hendakberangkat ke sini... tp nk wak cam maner, aku kena terus mengejar cita2 ku... aku sentiasa doakan semoga mereka sentiasa panjang umur... mereka lah satu2 buah hati aku... walaupon kadang2 menyakitkan hati, nk wak cam maner... org tua memang cam tu... bnyk kerenah... tp aku tetap menyayangi mereka sangat2... semasa aku bersalaman n mencium pipi mereka, air mata kami telah jatuh ke bumi... aku merasakan bagaikan ini pertemuan yang terakhir kali... aku sedih sangat2... aku panggil mereka tok ayah n tok mok... biasa ler panggilan bagi org klate...

...nie tok mok aku...

... yang baju merah tu tok ayah aku...

Thursday, September 16, 2010

...AzaM BarU AkU...

raye sudah lps... ok ler raye tahun nie... meriah ar gak... duit raye pon dpt, walaupon dh besar... bnyk gak... paling bnyk aku dpt rm50... huhuhu... bnyk tu... family pon semua ada blik... best ar dpt raye ramai2...

tp sesuatu yg telah mengecewakan diri aku, iaitu aku sendiri... berat badan aku telah mencapai 70kg... terlalu bnyk no itu... waaaaaaaaaaaaaa... aku x percaya... kali nie, aku x leh hangat2 tahi ayam ag... aku kena kuatkan semangat untuk turunkan berat badan... nnti x de siapa ag yg menrendahkan aku... sepanjang raye nie, semua org yg aku jumpa dah mengatakan yg aku dah gemuk, besar, berat n bnyk ag.... aku kecewa... kecik hati... huhuhuhu...

aku kena kuatkan semangat... harap kawan2 membantu aku... aku lakukan ini, utk diri aku n utk org yg aku sayang... harus kuatkan semangat... gambate2... cayoik2... kau boleh lakukan faris... hahahahaha... hope everybody will support me... yeahhhhhhhhh....

Thursday, August 26, 2010

...my very first presents...

ermmmm.... selama ini aku x pernah menerima hadiah dr sesiapa yg aku syg, kerna selama ini aku yg memberi tp x pernah menerima... bak kata org, memberi lebih baik dr menerima... huhuhu... tp lau x pernah menerima seksa gak hati nie... tp first time dlm hidup aku my uncle "Zhang Duo Wen" telah memberi aku hadiah sebelum dye blik Hainan... tersentuh sangat2... kerna selama ini aku x pernah dpt present... walaupon x seberapa tp aku x kisah... aku hargai sangat2...
...inilah hadiah tu...aku tetap hargainya...

teringat plak masa last day... dye temankan aku sahur kat md... huhuhu... tp ketawa terbahak-bahak kot aku masa tu... coz dye x pernah mkn cam nie... kat tempat dye x de pon... memang lucu giler ar cara dye mkn... tp aku ajar dye... dh lah x dpt berbual-bual... just pandang antara satu sama lain... huhuhu... yg aku paling rindui... dye sentiasa senyum... masih terbayang aku senyuman dye n gelak ketawa dye... memang bezt ar lau kite org dpt berbual...

...sahur time@lcct mcd...


...baju sama, paul smith...

baju nie kite org beli kat "Pengkalan Kubur" kat kelantan... pakai masa last day... huhuhu... habis semua family terkejut tgk kite org baju sama... coz kite org sangat rapat... rindu plak time nie... hope i will see him again... if god will... love him very much n miss him very much too... thankz unlce "Zhang Duo Wen" 4 the sweet memories... hope we will see again... huhuhu...

Sunday, August 15, 2010

" really miss him so much already"

ehmmm... dah lama sangat x update blog nie... buzy sangat2... tp kadang2 rase malas... minggu lepas family aku dari hainan dtg melawat malaysia selama seminggu... terpaksa ponteng kelas seminggu... huhuhu... tp x ape demi family... coz aku syg family aku... setelah seminggu bersama mereka, aku telah rapat dgn uncle aku iaitu "ZHANG DUO WEN", padahal baru jer kenal sehari tp dh mesra sangat2...

tgk dye, asyik happy jer... sebab tu aku suke jer bila dgn dye... walaupon kami cpk guna bahasa isyarat n sikit2 jer bahasa hainan yg aku dpt... tp kadang2 sedih sangat2 bila dye nk citer, nk tanya, nk kongsi, tp aku x faham, aku nk citer kat dye aku x bleh, dye x faham... aku sedih sangat2... bnyak benda aku dgn dye nk citer, tp x dpt... kadang2 aku rase kecewa sangat2 kerana x blh memahami dye n dye x blh memahami aku... semlm lagi sedih, bila dye dah blik ke hainan, aku cuba call tp satu pon x blh nk faham... aku sedih sangat2... dye cuma ckp thank you 3x... aku cuma dpt ckp bye2 jer... aku dah janji dgn diri aku, sebelum aku ke hainan, aku akan menguasai bahasa hainan... walau apa pon yg terjd... teringin nk berckp dgn dye...

tgk kite org dikir bersama...


time dlm kete kena hujan, x sempat nk kutip buah... huhuhu...


kat dlm gua madu...


tgh wak muke cute... hehehehe...

tgk dye sentiasa heppy... rindu plak senyuman dye... sentiasa gembira... sebab tu aku suke sangat bersama dye... harap lps nie, bila aku jumpa dye aku blh berbual-bual... teringin sangat2... hanya tuhan yg tahu... walaupon kami berbeza agama tp kami anggap satu family, sentiasa respect antara satu sama lain... i really miss him so much...

Monday, April 19, 2010

"UpDaTe"

ermm rase dh lame sangat x update blog aku nie... sebenarnya aku mls aje nk upadate... cbuk sangat duk lyn facebook... aku bukan ape aku buat blog nie utk lepas ape yg ade di hati aku skrg...
skrg aku tgh benggan sebab kena study... penat ar mata dgn otak nie... bnyk sangat benda kena hafal... dah lar esk exam... aku harap aku dpt dekan sem nie... jelez kot tgk kwn2 yg lain ada sijil dekan... warna keemasan kot... bila lar aku dpt melihat nama aku tertulis di atas sijil 2... insyaallah... doakan aku berjaya dlm exam erk... time kaseh....

Friday, January 8, 2010

...my birthday...


salam... today is my birthday, hanya beberapa kawan yg ucapankan kepada diriku... namun aku masih menanti ucapan dari org yg aku syg... namun seorg pun tiada lg... dan celcom lah yang pertama mengucapkan happy birthday pada aku... beginilah yang aku alami setiap hari lahir aku... aku selalu mengingati hari lahir org yg aku syg, selalu menyambut hari lahir org yg aku syg, selalu memberi hadiah, namun utk aku, tdk pernah aku menerimanya... hari yang paling sedih dalam hidup aku adalah pada hari lahir aku... sepanjang hidup aku, tdk pernah aku meniup lilin hari lahir... x apalah memberi lebih baik dari menerima... selama ini pun aku x pernah merasainya, dah menjadi kebiasaan dlm hidup aku... tp yang aku bangga hari lahir aku pada tahun 2010 jatuh pada hari jumaat, hari yang penuh keberkatan... nampaknya, aku sudah mencecah sembilan belas tahun...

Tuesday, December 22, 2009

...KenangaN 5XetoN...



hai, teringat pulak kat kwn2 time sek menengah dulu... time form5 is the best of the the best... time 2 kita org dan matang dah tahu apa itu erti persahabatan, kami berusaha bersungguh-sungguh utk satu matlamat walaupun berlainan impian yg kami idamkan... terlalu bnyk kenangan time form5, kami berada dlm kelas selama 11jam kami habiskan bersama, belajar bersama-sama, nk buat cammana dah time sek lg, kelas tambahan ptg n malam... hampir sehari suntuk bersama mereka... saya rasa time tu bnyk habiskan masa dgn mereka berbanding dengan keluarga d rumah...