Tuesday, December 22, 2009

...KenangaN 5XetoN...



hai, teringat pulak kat kwn2 time sek menengah dulu... time form5 is the best of the the best... time 2 kita org dan matang dah tahu apa itu erti persahabatan, kami berusaha bersungguh-sungguh utk satu matlamat walaupun berlainan impian yg kami idamkan... terlalu bnyk kenangan time form5, kami berada dlm kelas selama 11jam kami habiskan bersama, belajar bersama-sama, nk buat cammana dah time sek lg, kelas tambahan ptg n malam... hampir sehari suntuk bersama mereka... saya rasa time tu bnyk habiskan masa dgn mereka berbanding dengan keluarga d rumah...

Monday, December 21, 2009

i'm back... ...Terima KasiH CikgU...


dah lame aku x update blog nie... kali nie, rindu pulak aku pd ckg2 aku... mereka bnyk berkorban utk aku sehingga aku dpt meneruskan pelajaran aku ke menara gading... biasala, aku ketua pengawas jd aku bnyk rapat dgn ckg2...

nie ckg roslan dia mengajar aku ekonomi, tp aku telah menghampakan dia dlm periksa spm tahun lps, aku x dpt 1a... tp x apa... ckg roslan nie lagak sikit dia selalu menunjuk-nunjuk dlm kelas... kita org memang happy dengan cara dia mengajar... dia memang best... ckg roslan mengajar ekonomikan, dia selalu menceritakan tentang harta2 dia n cara dia mengguruskan wang dgn bijak.... itu aku respect dia...

nie pulak, ckg roslee, ckg geografi aku semasa form2 n form3... ckg roslee memang best, dia sempoi, ckg paling sporting la... tiap kali dia mengajar kami mesti gelak punya, kalu x gelak x sah r... dia suka bercerita tentang diri dia dan masa dia muda2 dulu, apa2 mesti dia kongsi dgn kami...

ckg roslee dgn ckg roslan memang kawan baik... kedua-dua ckg nie, ckg kesayangan aku... apa2 masalah aku mesti luah kat diaorg... aku dah anggap diaorg macam bapa aku sendiri....

nie pulak ckg maznah... nie powerpuftgirl aku... dia selalu memberi semangat kepada kami semua utk terus perjuang sehingga habis-habisan untk dapatkn keputusan spm yg terbaik... selalu mendorong kami utk belajar, terlalu bnyk yg dia korbankan utk kami...

Friday, October 2, 2009

X seindah Yg D sangka....




Kehidupan ini memang x seindah yg d sangka, masuk u memang seronok tp aku telah berjauhan dengan keluargaku, kawan2 ku, dan kampung halamanku... disini buat first time aku perlu belajar berdikari, berjauhan dengan keluarga memang pengalaman yang amat memeritkan bg aku... selama ini aku x pernah berjauhan dgn family aku...

sudah lima tahun kami berkawan susah senang kami hadapi bersama, spm pun sama2... tp bila semua sudah membawa haluan dan takdir masing kami semua berpisah...tp kami masih berhubungan kalau pulang bercuti kita org mesti keluar makn ke, jln2 ke, mesti bersama ar... cause bg aku kwn2 is forever in my heart...

dulu aku pernah bercinta tp biasalah cinta monyet x akan kekal sampai ke pelamin... aku dah berjanji dgn diriku yang aku akan belajar sehingga berjaya dan sehingga aku dapat bantu keluarga sehingga dapt merasai kesenangan hidup d dunia ini kerna mereka telah bnyk berkorban utk aku, apa salah nya jika selepas ini giliran aku pula untuk membalas budi mereka... cinta hanya akan membunuh aku, kerana percintaan aku telah gagal sekali di dalam kehidupan ini, gagal sekali x bermakna aku akan gagal buat selama-lama nya... skrg aku hanya untuk keluarga aku...


Sunday, September 13, 2009

D UpsI


Nie first time aku jejak kaki ku ke kuliah d universiti pendidikan sultan idris...
nama aku muhammad faris bin che mansor, aku asal tanah merah kelate, umur aku 18 thn, dah nk msk universiti aku dapat tawaran dalam dploma pendidikan awal kanak2...
nie first time aku nk update blog nie, kalau korang sudi baca bacalah...