Thursday, August 26, 2010

...my very first presents...

ermmmm.... selama ini aku x pernah menerima hadiah dr sesiapa yg aku syg, kerna selama ini aku yg memberi tp x pernah menerima... bak kata org, memberi lebih baik dr menerima... huhuhu... tp lau x pernah menerima seksa gak hati nie... tp first time dlm hidup aku my uncle "Zhang Duo Wen" telah memberi aku hadiah sebelum dye blik Hainan... tersentuh sangat2... kerna selama ini aku x pernah dpt present... walaupon x seberapa tp aku x kisah... aku hargai sangat2...
...inilah hadiah tu...aku tetap hargainya...

teringat plak masa last day... dye temankan aku sahur kat md... huhuhu... tp ketawa terbahak-bahak kot aku masa tu... coz dye x pernah mkn cam nie... kat tempat dye x de pon... memang lucu giler ar cara dye mkn... tp aku ajar dye... dh lah x dpt berbual-bual... just pandang antara satu sama lain... huhuhu... yg aku paling rindui... dye sentiasa senyum... masih terbayang aku senyuman dye n gelak ketawa dye... memang bezt ar lau kite org dpt berbual...

...sahur time@lcct mcd...


...baju sama, paul smith...

baju nie kite org beli kat "Pengkalan Kubur" kat kelantan... pakai masa last day... huhuhu... habis semua family terkejut tgk kite org baju sama... coz kite org sangat rapat... rindu plak time nie... hope i will see him again... if god will... love him very much n miss him very much too... thankz unlce "Zhang Duo Wen" 4 the sweet memories... hope we will see again... huhuhu...

Sunday, August 15, 2010

" really miss him so much already"

ehmmm... dah lama sangat x update blog nie... buzy sangat2... tp kadang2 rase malas... minggu lepas family aku dari hainan dtg melawat malaysia selama seminggu... terpaksa ponteng kelas seminggu... huhuhu... tp x ape demi family... coz aku syg family aku... setelah seminggu bersama mereka, aku telah rapat dgn uncle aku iaitu "ZHANG DUO WEN", padahal baru jer kenal sehari tp dh mesra sangat2...

tgk dye, asyik happy jer... sebab tu aku suke jer bila dgn dye... walaupon kami cpk guna bahasa isyarat n sikit2 jer bahasa hainan yg aku dpt... tp kadang2 sedih sangat2 bila dye nk citer, nk tanya, nk kongsi, tp aku x faham, aku nk citer kat dye aku x bleh, dye x faham... aku sedih sangat2... bnyak benda aku dgn dye nk citer, tp x dpt... kadang2 aku rase kecewa sangat2 kerana x blh memahami dye n dye x blh memahami aku... semlm lagi sedih, bila dye dah blik ke hainan, aku cuba call tp satu pon x blh nk faham... aku sedih sangat2... dye cuma ckp thank you 3x... aku cuma dpt ckp bye2 jer... aku dah janji dgn diri aku, sebelum aku ke hainan, aku akan menguasai bahasa hainan... walau apa pon yg terjd... teringin nk berckp dgn dye...

tgk kite org dikir bersama...


time dlm kete kena hujan, x sempat nk kutip buah... huhuhu...


kat dlm gua madu...


tgh wak muke cute... hehehehe...

tgk dye sentiasa heppy... rindu plak senyuman dye... sentiasa gembira... sebab tu aku suke sangat bersama dye... harap lps nie, bila aku jumpa dye aku blh berbual-bual... teringin sangat2... hanya tuhan yg tahu... walaupon kami berbeza agama tp kami anggap satu family, sentiasa respect antara satu sama lain... i really miss him so much...